čtvrtek 26. února 2015

Tenisové omotávky



Tenisové omotávky zajišťují dobré držení rakety v ruce, odvádějí pot z ruky a slouží k lepšímu komfortu při hře. Omotávky se dělí na dva základní druhy- základní omotávky, které se dávají přímo na rukojeť rakety a vrchní omotávky, které se namotají na základní omotávku.
Tenisové omotávky mohou být lepivé nebo suché. Některé tenisové omotávky mohou mít například mít zdrsněný povrch a zamezovat klouzání ruky po rukojeti.

Tenisová omotávka Tourna Grip 3er Standart je jednou z neprodávanějších tenisových omotávek na světě a bývá nejhranější na turnajích. Umožňuje jistý úchop i při pocení. Ke své hře ji používají takové tenisové hvězdy, jako James Blake, John Isner, David Ferrer, Vera Zvonareva, nebo Victoria Azarenka. Pete Sempras s touto tenisovou omotávkou vyhrál 14 grandslamových turnajů.

Vrchní omotávka BABOLAT VS GRIP original – tato tenisová omotávka je  
jednou z nejtenčích omotávek na světě. Její tloušťka je pouhých 0,4 mm. Vyniká svými výbornými sacími schopnostmi a dobrou přilnavostí.
Vrchní omotávka WILSON PRO OVERGRIP 30 – univerzální výkonnostní omotávka oblíbená nejtalentovanějším tenistou všech dob -  Rogerem Federerem. Tenká jen 0,6 mm.

Vrchní omotávka WILSON FLIP GRIP – výhodou této omotávky je především
oboustrannost. Lepkavá strana omotávky je vhodná pro použití při teplém počasí a pro suché ruce, zamezuje prokluzování. Suchá strana vrchní omotávky je vhodná při vlhkém počasí a pro potící se ruce, kdy dokáže velice dobře absorbovat pot.

Žádné komentáře:

Okomentovat