sobota 21. března 2015

Jak vybrat tenisový bag?



Pokud rádi a často hrajete tenis, zajisté se neobejdete bez kvalitní tenisové tašky. Tenisová taška slouží nejen k přenosu tenisového vybavení, ale také k jeho úschově. Jaké tenisové tašky jsou na trhu dostupné a co lze od nich očekávat? Více se dozvíte v následujícím článku.

Co patří do tenisové tašky
Nejprve je dobré říct si, co do takové tenisové tašky patří. Každý správný tenista si do své tenisové tašky potřebuje uschovat především své tenisové rakety, tenisové míče, sportovní tenisové oblečení, boty na tenis, láhev s vodou a také různé drobné osobní věci, jako je např. mobilní telefon atd. Právě proto je důležité zvolit si takové přenosné zavazadlo, do kterého se vám vše bez problémů vejde, aniž by hrozilo, že dojde k poškození věcí uvnitř. 

Proč si pořídit speciální tenisovou tašku či tenisový bag
Vzhledem k tomu, že tenisové rakety mají svůj specifický tvar a také určitou váhu, s běžným batohem či taškou při uskladnění tenisového vybavení neobstojíte. Do běžných úložných zavazadel se totiž mají rakety problém vejít, jelikož běžná zavazadla svým tvarem neodpovídají velikosti tenisových raket a mají nízkou nosnost. Speciální tenisové bagy a tenisové batohy jsou oproti tomu zhotoveny z vysoce pevných a odolných materiálů, jejich tvar kopíruje tvar tenisové rakety a pro ochranu raket před poškozením bývají speciálně vypolstrované. Při navrhování tenisových bagů se také počítá s možností kolísavých teplot či s výskytem vlhkosti, která by mohla negativně působit na tenisové rakety. Pokud tedy uložíte svoji tenisovou výbavu do bagu, budete si moci být jisti, že v něm budou vaše věci v bezpečí. 
 
V současné době existuje na trhu velké množství tenisových tašek rozdílných velikostí, barev a vzorů. Opatřené jsou také speciálními nadstandardními funkcemi a praktickými prvky.

Tenisové batohy
Tenisové batohy mívají speciální prostor pro raketu, samostatný prostor pro obuv ve spodní rozepínací části batohu, mají spoustu odkládacích kapes, vypolstrovaný zádový systém a jsou dobře odvětratelné. Tenisový batoh obvykle poskytuje prostor až pro dvě tenisové rakety. 

Tenisové bagy
Tenisové bagy jsou speciálně navržené tašky na tenis, které se liší svojí velikost a počtem komor. Na trhu nejčastěji narazíte na bagy s 1-3 komorami. Tenisové bagy jsou vypolstrované a jsou opatřeny držáky pro nošení v ruce i delším nastavitelným popruhem pro nošení přes rameno. Větší tenisové bagy mají obvykle 2 nastavitelné dlouhé popruhy, díky kterým lze bag nosit i na zádech jako batoh.  

Zatímco tenisový bag s jednou komorou je vhodný spíše pro nenáročné tenisty a vejdou se do něho max. 3 rakety, tenisový bag s 3 komorami nabízí prostor až pro 15 raket. Další kapsy a přihrádky nabízejí spoustu úložného prostoru pro tenisové oblečení, tenisové boty a další potřebné věci. Některé tenisové bagy jsou opatřeny speciálními funkcemi, jako je např. speciální thermo komora, která poskytuje raketám ochranu proti nepříznivým teplotním vlivům.

Skvělým tipem je např. tenisový bag WILSON TOUR MOLDED 2.0 15 Pack 2015 v jehož thermo
komoře je malá kapsička s indikátorem a pohlcovačem vlhkosti. Jedná se o křemičité gelové granule, které účinně pohlcují vlhkost a ochraňují tak tenisové výplety. Kuličky postupně mění svoji barvu z oranžové na zelenou. Ve chvíli kdy jsou zbarvené tmavě zeleně, znamená to, že jsou již přesyceny a je potřeba je regenerovat. Kuličku Z kuliček lze velice snadno odstranit vlhkost jejich vysušení pomocí mikrovlnné či pečící trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat