úterý 22. září 2015

Jak si vybrat správnou tenisovou obuv?

Tenisová obuv se stává nedílnou součástí vybavení každého tenisového hráče a výběr tenisové obuvi by se neměl zcela jistě podceňovat. Kvalitní tenisová obuv zajišťuje stabilitu a celkovou ochranu chodidla. Kvalitní obuv musí perfektně absorbovat nárazy a výborně sedět na kurtu při rychlé hře.

Tenisová obuv, která je na špičkové úrovni je vyrobena z kvalitních mikrovláken a syntetických materiálů. Nejnovější technologie zpracování tenisové obuvi zajišťují mimořádný komfort.

Jak si vybrat správnou tenisovou obuv?

Je velmi důležité si rozmyslet, na jakém povrchu se budete nejčastěji pohybovat. Tenisová obuv se dělí na dva základní typy a to podle typu jejich podrážky na:

Antuková obuv
 
Antukovou obuv, kterou vyznačuje především jeho stromečkový profil podrážky, který je pro mimořádnou přilnavost na antuce velmi důležitá. Některá obuv má také speciální síťku, která je uvnitř boty a zabraňuje tak vniknutí antuky dovnitř tenisové boty.

Tenisová obuv Nike R. Federer Zoom Vapor 9.5 Tour clay žluto-černá

Tenisová obuv na všechny povrchy

Jedním z nejvíce používaných typů tenisové obuvi je tenisová obuv pro všechny typy povrchů, která umožňuje hru jak venku, tak uvnitř haly. Tato tenisová obuv má podrážku složenou jak z antukových prcků, tak i z částí, které zabrání uklouznutí při pohybu na tvrdém povrchu v hale.
tenisová obuv K-swiss BIGSHOT LIGHT

Žádné komentáře:

Okomentovat